کنکور و کمک درسی

خانواده‌های کنکوری باید چه مسائلی را در قبال فرزندان‌شان رعایت کنند؟

خانواده‌های کنکوری و رفتار با فرزندان

خانواده‌های کنکوری باید چه مسائلی را در قبال فرزندان‌شان رعایت کنند؟

تنش های موجود در خانواده را در بازه زمانی درس خواندن دانش آموزان برای کنکور کاهش دهید‎

وظایف خانواده های کنکوری در قبال دانش آموزان یکی دیگر از مسائل مهم در موفقیت دانش آموزان در کنکور است.

طبیعی است تنش ها و استرس هایی که در این بازه زمانی در خانواده ایجاد می شود؛ بسیار بیشتر از سایر مواقع است و از آن جا که دانش آموزان و نوجوانان توانایی مدیریت و رفع این چالش ها و بحران ها را ندارند، بهتر است اعضای خانواده با وظایف خانواده های کنکوری آشنا بوده و بتوانند تنش های موجود در خانواده را در بازه زمانی درس خواندن دانش آموزان برای کنکور کاهش دهند.

پس اگر یکی از افراد خانواده شما داوطلب کنکور و به عبارتی پشت کنکوری است، مطالعه این مطلب می تواند در همیاری و همدلی شما با او کمک کند.

نوشته های مشابه

وظایف خانواده های کنکوری 

-تقویت انگیزه‌های درونی

اگر می‌خواهید همراه خوبی باشید، به تلاش‌های مثبت فرزندان خود بیش از نکات منفی توجه داشته باشید و به اصطلاح، انگیزه‌های درونی او را تقویت کنید.

با این کار،حس مسئولیت‌پذیری او را نیز افزایش خواهید داد.این حرف بعضی از والدین است تا زمانی که فرزندشان کار خود را می‌کند.کاری به کار او ندارند چون تصور می‌کنند، وظیفه‌اش را انجام می‌دهد. اما به محض این که کوچک‌ترین نشانه‌ی تنبلی و کم‌کاری را مشاهده کردند، بلافاصله عکس‌العمل تندی را نشان می‌دهند. اتفاقاً قضیه باید برعکس باشد. باید برای زمانی که وظیفه‌اش را انجام می‌دهد، به او توجه کنید و نشان دهید که متوجه تلاش او هستید. از طرف دیگر، فرزند شما ممکن است اشتباه کند. گاهی امکان دارد به استراحت نیاز داشته باشد و زمانی هم انگیزه‌اش را از دست بدهد.

اینجا هم شما به جای واکنش تند، باید کمی مدارا و تحمل پیشه سازید و باز دنبال رفتارهای مثبت او باشید نه نشانه‌های منفی. تأسف‌آور است که گاهی والدین می‌گویند، فرزندشان هیچ‌گونه حرکت مثبتی ندارد. آیا واقعاً چنین چیزی امکان دارد؟ آیا این خود نشانه‌ی حداکثر بدبینی نیست؟

اگر چنین تصوری در مورد فرزندتان دارید، به احتمال زیاد شما بیش از حد بدبین هستید، وگرنه همه‌ی انسان‌ها به ملاطفت و مهربانی، واکنش مثبت‌تر نشان می‌دهند تا بدبینی و تند‌خویی. باز یادآوری این نکته برای والدین لازم است که به دنبال رفتارهای مثبت باشید و به دنبال علائم اثبات تنبلی و از زیر کار در رفتن نباشید.

 

دانش آموزان کنکوری با سرزنش شدن احساس ناامیدی میکنند و نسبت به درس خواندن دلسرد می شوند‎

– اجتناب از سرزنش دانش آموز

همان طور که گفته شد بخشی از احساسات دانش آموزان در دوره پیش از کنکور  را استرس و نگرانی ها تشکیل می دهد. همدردی خانواده با آن ها می تواند باعث کاهش استرس و بازیابی آرامش آن ها شود. در مقابل سرزنش آن ها روحیه آن ها را دچار اختلال کرده و چالش های درونی آن ها را افزایش می دهد. دانش آموزان کنکوری با سرزنش شدن احساس یأس و ناامیدی می کنند و این نوع احساسات منفی آن ها را نسبت به درس خواندن دلسرد کرده در نتیجه از موفقیت دور خواهند شد.

فرزند من به کمک نیازی ندارد و من نمی‌توانم کاری برایش انجام دهم .

شما بیشترین تاثیر را بر فرزند خود دارید از این رو فرزند شما از حمایت و راهنمایی‌ شما در خانه و مدرسه بی نیاز نیست و همواره باید کمک کننده، همراه و تشویق کننده او باشید.

– عزت نفس،اعتماد به نفس فرزندتان را بالا ببرید

به فرزندان کنکوری خود عزت نفس و اعتماد به نفس بدهید مهمترین مسئله این است که آنها را تشویق کنید این اعتماد به نفس از طرف خانواده برای کنکوری‌ها جایگاه و ارزش بالایی دارد، زیرا در آنها احساس لیاقت و توانمندی ایجاد می‌شود.

– او را با دیگران مقایسه نکنید

یکى از بدترین کارهایى که والدین میتوانند در مورد فرزند کنکورى خود انجام دهند، این است که او را با یکى از کنکور ى هاى فامیل یا دوست یا افرادى که در گذشته کنکور داده اند، مقایسه کنند. این مقایسه می تواند بشدت براى وی آسیب رسان باشد؛ زیرا به خاطر داشته باشید که در کل، فرزند شما به دلیل آمادگى براى کنکور، استرس و نگرانى خاصى را پشت سر مى گذراند و این کار شما و آوردن مصداقهاى مختلف باعث می شود تا او بیشتر احساس نگرانى و استرس کند؛ در حالى که استرس زیاد باعث کاهش میزان فعالیت و نتیجه گیرى وی مى شود؛ به علاوه ممکن است افرادى که شما آنها را با فرزند کنکورى خود مقایسه مى کنید واقعاً آن طور مطالعه نکرده باشند که شما در موردش صحبت مى کنید؛ زیرا نتیجه نهایى پس از کنکور مشخص می شود، نه طبق فرضها و سخنان اطرافیان.

موضوع دیگرى که باید به خاطر داشته باشید این است که سبک و نوع مطالعه، میزان یادگیرى، نوع برنامه ریزى، میزان مطالعه و … هر داوطلبى با داوطلب دیگر فرق می کند. ممکن است که فرزند شما با یک بار مطالعه یک درس بخوبى آن را یاد بگیرد یا در درس یا دروسى استعداد داشته و در برخى از دروس دیگر احتیاج به مطالعه بیشتر داشته باشد؛ پس تلاش کنید تا به جاى اینکه با مقایسه فرزندتان با دیگران، باعث نگرانى و استرس وی شوید، او را با خودش مقایسه کنید و به خاطر درسهایى که مطالعه کرده و پیشرفتى که از زمان آمادگى کنکور، تاکنون داشته است تشویق کنید و به وی نشان دهید که زحمت و تلاشش را می بینید و براى آن ارزش قائل هستید.

– تغذیه مناسب و خواب کافی

توجه به تغذیه مناسب و خواب کافی دانش آموزان کنکوری بسیار مهم بوده و یکی از مهم ترین وظایف خانواده های کنکوری به شمار می آید. تغذیه و خواب مناسب در تأمین انرژی به آن ها کمک کرده و مانع بیماری و بی حالی آن ها می شود.

اگر فرزندی کنکوری دارید، مطالبی که در این صفحه ذکر شد، می تواند به شما کمک کند تا در موفقیت فرزندان خود نقشی مهم داشته باشید. توجه وظایف خانواده های کنکوری به اندازه مطالعه دروس توسط دانش آموزان اهمیت دارد. بنابراین از این موضوع غافل نشوید و سعی کنید با رعایت موارد ذکر شده به فرزندان خود کمک کنید.

فرزند خود را در همه‌ی مراحل کنکور راهنمایی کنید‎

– در نظر داشتن برنامه های تفریحی

به یاد داشته باشید، تفریح جزئی جدا نشدنی از زندگی همه افراد به ویژه نوجوانان است. بنابراین نمی توانید دانش آموزان کنکوری را برای مدت طولانی از انواع تفریح محروم کنید. با برنامه ریزی مناسب سعی کنید تفریحاتی را برای دانش آموزان کنکوری خود در نظر بگیرید. این تفریحات می تواند مهمانی های خانوادگی ، گردش های دوستانه و یا هر کاری که فرزند شما دوست دارد، باشد. البته توجه کنید که تفریحات افراطی و برگزاری یا شرکت در مهمانی های متعدد ، دانش آموز را از درس خواندن باز می دارد.

 – ایجاد آرامش در خانواده

دانش آموزان کنکوری نیاز به آرامش کافی برای درس خواندن و دوری از استرس دارند. یکی از مهم ترین وظایف خانواده های کنکوری ، ایجاد آرامش در دانش آموزان است. برای اینکه آرامش خانواده خود را افزایش دهید باید سعی کنید چالش های موجود را تا حد امکان کاهش دهید، از ایجاد تنش های خانوادگی جلوگیری کنید، از دیگر فرزندانتان بخواهید فضای خانه را آرام نگه داشته و شرایط خواهر یا برادر کنکوری خود را درک کنند.

– انتظارات خود را تعدیل کنید

همه والدین آرزو دارند که فرزندشان در مسأله ادامه تحصیل و سایر امور زندگى، فرد موفق و پیروزى باشد؛ اما این آرزو نباید باعث شود تا شکافى بین شما و فرزندتان به خاطر توانایى هاى او به وجود آید.

به این موضوع توجه داشته باشید که هر فردى در زمینه هاى خاص استعداد دارد و نباید شما از او توقع داشته باشید که طبق میل شما عمل کند و آنچه شما می خواهید شود.

انتظارات بیش از حد از فرزندان در انتخاب رشته هاى تحصیلى یا دانشگاه هاى خاص، اگر خارج از توان او باشد، روحیه امید را در او تضعیف کرده و وی را از موفقیت باز می دارد و در واقع نه تنها او را به چیزى که شما انتظار دارید نمی رساند، بلکه مانع ظاهر شدن وی در حد توانای یهایش می شود؛ پس به جاى اینکه هدف کنکور و آینده او را مشخص کنید، به وی هم فکرى داده و راهنمایی اش کنید که طبق شناختى که از خود و استعدادهایش دارد، در کدام سمت و سو حرکت کند.

مطمئن باشید که اگر فرزندتان در کنکور، طبق میل و استعدادهاى خودش پیش رود، در آینده فرد بسیار موفق و برجست هاى خواهد شد.

– شب امتحان زمان آموزش صحیح امتحان نیست

شب امتحان زمان آموزش صحیح امتحان نیست در این شب باید بیشترین تمرکز روی جمع‌بندی داشته باشید.

در پایان راهنمای فرزند خود باشید، فرزند خود را در همه‌ی مراحل کنکور راهنمایی کنید در خصوص شیوه‌های گوناگون مطالعه و یادگیری مطالبی را به او بیاموزید و نکته‌ی مهم دیگر این است که بخشی از وقتتان را به او اختصاص دهید و با او همراه باشید.این برای فرزندانتان بسیار لذت بخش است.

منبع
بیتوته
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی دارید؟ بپرسید
در ساعات کاری پاسخگوی شما هستیم
برای چت واتساپ یا تلگرام را انتخاب کنید